Backpack

A backpack azaz a hátizsák. Jellemző tartozéka a járőröző és az igazoltató sandtrooper-eknek.
Internetes keresések alapján pontosan azonosíthatóak az „alkatrészek” és a felépítés.
A filmen többfajta málhát láthattunk, sanszosan itt is gyorsan össze kellett dobni valamit a díszletkészítőknek… Az egyes katonák kiegészítőivel kapcsolatban az alábbi oldal nyújt segítséget:
http://www.mepd.net/crl/captain/

A legnépszerűbb, általam is megvalósításra kinézett „igazoltatós” háticucc beazonosított alkatrészei, a „nem ezeket a robotokat keressük” jelenetből. A Mos Eisley Police Department oldaláról.

A festés az alábbi színekkel történik. -Majd, ha végre összeáll az összes darab. 🙂

Humbrol modellfesték színek

Slate grey (31)
Sea Blue (47)

 

 

Gondolkodóba estem a színeket illetően. Nem lehet tengerkék az egyik festék, mert annál sokkal sötétebb a látottak alapján. Talán egy másik forrás megközelítése közelebb van az eredetihez.

Valamilyen szürkéskék szín, az biztos.

Magyarul tehát az alábbiakra van szükség:
Egy régi hátizsák keret, alul trapézszerű vízszintes tartóval, feketére festve. Egy régi darabot találtam a Vaterán.

Sonix Victorinox 75 tranzisztorors rádió -ezt sikerült beszerezni a jófogáson (még működött is) pedig viszonylag nehéz hozzájutni (pl. eBay-en sincs).

A hevedertől megfosztott, kissé szilikonfoltos eredeti
Két forma egymás mellett
Oldalelem formalevétele

Persze gyorsan le is mintáztam szilikonnal a formáját. Kétszer is, mert az első öntés egy sűrűbb anyaggal történt, így az apróbb részletek nem lettek pontosak. Ebbe a mintába már önthető a fekete szerszámöntésre is alkalmas epoxigyanta. (Trükk: nehezen körülhatárolható részeknél érdemes gyurmát használni a minta körülfogására.)

A Mushroom cap, beazonosítottan egy Tupperware fagylaltkehely. Először nem találtam ilyet sehol, de később egy Magyar használt-cikk oldalon rátaláltam. 🙂 Persze rögtön le is vettem a formáját egy gipszöntvénnyel, amit később átitattam epoxigyantával, hogy az esetleges későbbi vákuumformázást bírja.

A „radar dish” (radartányér) beszerzése már nehezebben ment. Majdnem fél év alatt sikerült találnom egy megfelelően autentikus régi Tupperware kancsótetőt. Szikével körbevágva megkaptam a képen látható kívánt formát. Ennek önthető szilikonnal mintáztam le a formáját.

Szilikonöntés egy 10-es CD doboz tetejébe.
Térhálósodik a szilikon
a kész a forma

A radartányér tartószerkezetét már egyszerűbb volt megoldani. Volt ahol 3D-ben terveztek és nyomtattak megfelelő formát, de sok helyen említik a CD-d mint referenciaméretet. Így én egy CD doboz alját  használtam erre a célra. Körbevágva, összecsavarozva ugyan olyan lett mint amilyen az eredeti kimerevített képkockákon látható.

Eredeti darab

  
összeszerelt részek 


„Motar” cső,
a vastagabb jobb szélső cső, aminek az alján van a radartányér.
Sima 63mm vastag csatornacső, ami 73 mm hosszú, alapozva és feketére festve.
Kidekorálásához a ugyan azokat a vákuumformázott részeket használják, amint a stormtrooperek hátsó deréktájon viselt hő-detonárjainál használtak (a cső is ugyan olyan vastag). A két végzáró kupak 19mm széles, a bordázott íves rész (thermal detonator control panel) 121 mm hosszú.

A bal oldali vékony cső, azaz „laboratory pipe”

30cm hosszú és kb. 2cm átmérőjű. A végeken egy kisebb átmérőjű csővel megtoldva. Ezt is fekete színre kell festeni.

„Wet Wipes bottle”, kb. italos dobozok 95mm átmérőjűek.
A gomba alakú kupaktól lefelé 184mm, lent a WC szifonnál 150mm.

Brexton Tool Box

Felső „szalagos” doboz a leírások szerint 145-165cm széles és 124-184cm hosszú, majd meglátjuk. Sanszos, hogy könnyű, kartonból hajtogatott doboz lesz.
Egyes leírások szerint egy uzsonnás doboz egy régi piknik készletből. Az alábbi képeken a négyzetrács 1 centiméter osztású.

 

 

 


 

 

 

 

Kipuffogó – „Exhaust port”

Ez egy összetettebb forma. Egy csavaros rögzítésű doboz, benne kis toldalékcső, aminek a végére egy gégecsövet bilincseltek.

Ennek elkészítése vagy 3D nyomtatással vagy a képen látható módon modellezéssel fog elkészülni.

 

 

Egy régi autentikus WC töltő szifon régen mindennapos darab volt, de hiába nyomoztam, már elég nehezen beszerezhetőnek tűnik. -Talán majd 3D nyomtatással fogom készíteni, ha nem lesz más megoldás.

 

 

 

 

 

 

A második fotón egy másik ritkaságnak számító alkatrész, a csomag aljáról.
A rajongók kiderítették, ez egy régi fél literes Gio’style Safari műanyag kulacs. Mint kiderült valahol lekoppintották és egy másik néven is forgalmazták. Ebből sikerült egy literes darabot szereznem az eBay-en. Igaz hosszabb volt mint a szükséges, de egy csíkot kivágva, majd összeragasztva a két darabot, az előírtnak megfelelő és teljesen hasonló darabot kaptam.

A backpack alkatrészeinek elhelyezése és méretei inch-ben:

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés