3d nyomtatott DLT-19

Nemrégiben kölcsönkaptam egy 3D nyomtatót egy kedves baráttól, ezt kihasználva elkezdtem beleásni magam a nyomtatás rejtelmeibe és előszedtem egy régebben letöltött DLT-19 nyomatósablont, amit apró darabokként elkezdtem elkészíteni.
Korábban már készítettem egy fából, műanyagból összereszelgetett fegyvert, de annak minősége, sem részletessége nem éri el a nyomtatott darabét. Persze ennek is vannak hibái, de sokkal jobb a megközelítése az eredetinek, mint a előző. Az eredeti filmes kellék alapját képező MG-34 második világháborús német géppisztolyból (kiterjedt dokumentációja van az interneten, de ide is mellékelek egy jó rajzot kiindulásnak)  is sokféle verzió létezett, hát még a neten keringő átalakított verziókból… A lényeg és a fődarabok viszont nagyjából ugyan azok.

Az apró darabok nyomtatása után műkörömreszelővel finomítottam a felületet, majd a fődarabok összeragasztása után az egészet autófényezésnél használt töltőalapozóval kezeltem.
A végén kapott egy fényes fekete festést, amit a kopó részeknél grafitporral kezeltem, majd lakkoztam. Így autentikus kinézetet adva a műnek. 🙂

Hogy ne hazudtoljam meg magam, az egészbe egy elektronika is bele fog épülni, ami a ravasz meghúzására lézer-lövés hangját fogja kiadni. Bár itt még van némi kitalálni való, de egyenlőre az egészet tápláló akkumulátor helye nagyon adta magát (mint ha oda tervezték volna). -Gondolkozom még apró lézerpointer beépítésén is, de majd meglátjuk….

Az akku is pont befér.

 

Mikrokapcsoló a ravasz mögött.

 

Csendélet, fegyvernek látszó tágy-darabokkal.

 

 

 

 

 

Egy kis segítség a csövön lévő díszítőelemek helyes elhelyezéséhez.